Triptofán - természetes antidepresszáns!

Triptofán - természetes antidepresszáns!

Természetesen a depresszió, az inszomnia és a szorongás ellen.

A triptofán az egyik alapvető aminosav (nélkülözhetetlen fehérjeelem) és az egyetlen kiindulási vegyület a szerotonin szintéziséhez, amelyből a melatonin alakul ki. Az első az elégedettség és a boldogság érzését nyújtja, míg a második a minőségi alvásról gondoskodik.

A triptofán nem képes kizárólag a termelésre, ezért szükséges, hogy az étellel jusson be a szervezetünkbe vagy az étrend-kiegészítők fokozott használatával. A legtöbb triptofán a tojásfehérjében, a baromfiban, a zabpehelyben, a spirulinában (hínárban), a szezámban, a sütőtökben és a napraforgómagban található.

Szerotonin - "boldogság hormonja"

A triptofán tehát olyan aminosav, amely kulcsfontosságú a szerotonin és a melatonin szintézisében, ami a következőket érinti:

 • Feszültségcsökkentés,
 • A szorongás csökkentése,
 • A stressz enyhítése,
 • Az enyhe depresszió javítása,
 • Az alvás javítása,
 • A hangulat javítása,
 • A boldogság és az elégedettség érzésének növelése

A boldogság hormonja

Nem meglepő, hogy a szerotoninra a "boldogság hormonjaként" szoktak hivatkozni, mert a szabály érvényes: ha elegendő van belőle, az elégedettség és a jó hangulat eláraszt minket. A szerotonin miatt nyugodtabban és jobban érezzük magunkat, és jobban is alszunk. Ha a szerotonin hiányzik az agyban, akkor a hangulatunk romlik, ha a hiány túl nagy, akkor pedig akár depresszióssá és agresszívá is válhatunk.

A triptofán hiányának következményei a szervezetben:

 • Depressziós rendellenesség,
 • Álmatlanság,
 • Szorongás,
 • Feszültség,
 • Depresszió és a szomorúság (egyértelmű ok nélkül)

Az elhízás és a szerotonin hiánya

Ez nem vonatkozik minden túlsúlyos emberre, de az egyéni vizsgálatokból származó adatok azt mutatják, hogy a túlsúlyos emberek gyakran szenvednek szorongástól. A magas szénhidrátos étel nyugtatja őket, és rövid távú kényelmet biztosít szá,ukra. Ez nem meglepő, ha tudjuk, hogy a szénhidrátok felvétele után az agysejtekben a szerotoninszintek növekednek. Az inzulin, amely ilyen étkezés után széles körben megürül, felgyorsítja az egyes aminosavak abszorpcióját a sejtekbe, amelyek lebontják őket. Mivel a triptofán nem esik szét a a sejtekben, az agyban előforduló szerotonin képződése közvetlenül előállítható a triptofánból.

Hangulatjavítók táplálékkiegészítőkkel

 1. Egy kevésbé kellemes élettartamban találja magát, szomorúsággal van körülvéve, érzékeny az évszakok változásaira, vagy menopauzával küzd, esetleg nehézségekbe ütközik a PMS miatt.
 2. Fokozottan stresszes időszakot él át, melyet nehezen kezel?
 3. Gyakran küzd inszomniával és idegességgel?
 4. Le akarja tenni a cigarettát, de úgy érzi, cigaretta nélkül képtelen megbírkózni az üresség, a feszültség és az idegesség érzésével?

Mindez legyőzhető egy 5-HTP tartalmú étrendkiegészítővel

Mit kell tudni az 5-HTP tartalmú étrendkiegészítőről?

Az 5-hidroxi-triptofán (5-HTP) egy természetben előforduló aminosav és egy kiindulási vegyület a szerotonin és a melatonin szintéziséhez. A szerotonin miatt nyugodtabban és jobban érezzük magunkat, és jobban alszunk. Ha a szerotonin hiányzik az agyban, akkor a hangulatunk romlik, ha a hiány túl nagy, akkor depresszióba eshetünk és agresszívá válhatunk.

Az 5-HTP a Griffonia simplicifolia növényből származik, ezért teljesen természetes táplálékkiegészítő. Az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Kanadában étrend-kiegészítőként kapható a depresszió kezelésére, az étvágy csökkentésére, az elhízás csökkentésére és az alvás javítására.

Angliában az5 HTP (5-Hydroxytryptophan) HealthRack tablettát a Griffonia növényből állítják elő, így elősegítve a természetes módon történő javulást a:

 • hangulatban,
 • Az energia szintjében,
 • a jó alvásban,
 • a jó közérzetben,
 • a koncentrációban és a memóriában

Figyelmeztetés: A triptofánnal készült táplálékkiegészítést NEM váltja ki az orvosi rendelkezésre előírt depresszió elleni készítményeket.

Jó tudni

Diagnosztikai értékelést végezhet egy megfelelően képzett orvos, pszichiáter vagy pszichológus.

Ha súlyos szorongást, elidegenedést, szomorúságot és a szeretteitől való elfordulást vagy súlyos álmatlanságot tapasztal, erősen javasoljuk, hogy keresse fel orvosát, aki tanácsot ad Önnek, és a megfelelő megoldást tanácsolja. Néha jó beszélni olyan emberekkel, akikben megbízunk.

És mégis, függetlenül attól, hogy milyen sötéten látja a helyzetet, amelyben megtalálja magát, ne feledje, hogy bármikor megváltoztathatja az életét, és jobbá teheti azt. Soha ne szégyellje,hogy segítségre van szüksége! A depresszió nem válogat nem, életkor, lakhely közül...

Triptofán - természetes antidepresszáns

Iratkozzon fel a legegészségesebb hírekért!

Ön nemcsak az egészséges ételeket, de a recepteket is kedveli? Jobb életminőségre vágyik?
Akkor Ön a jó helyen jár!

Minden jog fenntartva. © 2017