Mi a hialuronsav és hogyan működik?

Mi a hialuronsav és hogyan működik?

Talán csak kevesen vannak köztünk, akik még nem hallottak a hialuronsavról. Számos arc- és testápolási termék egyre inkább használatos összetevõje. De tudta-e, hogy az ilyen típusú krémek és szérumok az arcon kívül olyan étrend-kiegészítőket is tartalmaznak, amelyek megőrzik a bőr feszességét?

A hialuronsav hozzájárul a fényes, sima és feszes bőr megőrzéséhez. A friss, fiatalos és egészséges bőr ezzel a szuper összetevővel lehetséges, mert rendkívüli képessége abban rejlik, hogy több vizet tart a sejtben, mint bármely más molekula!

Mi a hialuronsav és hogyan működik?

Bár első látásra "veszélyesnek" tűnik, ez a sav valójában a test saját összetevője. A "sav" alatt ebben az esetben ne káros anyagra gondoljunk. Éppen ellenkezőleg: ez egy glükózamin-glicin, amely megtalálható a szemben, a porcokon, az érfalon és a köldökzsinórban. Fontos szerepet játszik a kollagén támogatásában, megtartja a vizet a sejtekben, így rugalmassá, feszessé és frissé teszi a bőrt.

A hialuronsav táplálékkiegészítőként való felhasználásának előnyei

1. Hidratálja a száraz és idősebb bőrt

Száraz bőr, korpásodás, táskás szemek, repedezett ajkak és almácskák, ráncok megjelenése: ez mind-mind annak a jele, hogy az idősebb bőr már nem képes több vizet megkötni, ahogyan arra régen képes volt. Az öregedéssel együtt a bőr egyre több tényezőre lesz érzékeny, például az UV-sugárzás, szennyezett levegő és száraz, fűtött helységek. A hialuronsav képes ellenállni ezeknek a tényezőknek, és bármilyen sejtnél képes több vizet felvenni. Ez segít abban, hogy a bőr feszes, élettel teli legyen, hogy a szem alatti karikák eltűnjenek és a ráncok kevésbé legyenek láthatóak. Azoknak, akik a különösen száraz bőrtől szenvednek, gyakran ajánlják a hialuronsavat, mivel segít a szöveteknek a visszanyerni régi feszességüket és rugalmasságukat.

2. Kevésbé látható ráncok

Mint említettük, a hialuronsav csökkenti a bőrszövetek (epidermisz) vízveszteségét, és így csökkenti az arcvonalak és ráncok láthatóságát.

3. Segíti a duzzanat, égések és sebek gyógyulását

A hialuronsav a bőr szárazságának és az öregedés jeleinek megelõzésén túl nagyon hatékonynak bizonyult még a sebek gyorsabb gyógyulása, égések és még harapás esetén is, mivel a sérült szövetet jól hidratálják.

Hialuronsav a francia Yves Ponroy-tól

A hialuronsav jelentősen segíti a nemkívánatos tényezők elleni küzdelemben, mint a láz, a hideg, a levegőszennyezés és a napsütés, és ha a bőr túlzottan ki van téve ezeknek a tényezőknek, akkor ezek a hatások a bőr öregedésében ütköznek ki leginkább. Az idő múlávásal, a hormonok hatásai miatt a bőr egyre kevésbé tudja megtartani a nedvességet. 1 kapszula 100 mg hialuronsavat, 48 mg acerola kivonatot (12 mg C-vitamint, az ajánlott napi bevitel 15% -a) és 15 μg szelént tartalamz, ami az ajánlott napi bevitel 90,9% -a. 

Fiatalítsa, védje és ápolja a bőrét belülről - az Yves Ponroy Hialuronsav kapszulával

Mi a hialuronsav és hogyan működik?

Iratkozzon fel a legegészségesebb hírekért!

Ön nemcsak az egészséges ételeket, de a recepteket is kedveli? Jobb életminőségre vágyik?
Akkor Ön a jó helyen jár!

Minden jog fenntartva. © 2017